Interior of a Stepney Doss-House
3 0 c m
40cm
actual image size: 31cm x 22cm

Interior of a Stepney Doss-House

William Stewart

© Museum of London

Full image caption

Interior of a Stepney Doss-House. Oil on board. Seven down and outs are shown inside a doss-house, where beds could be had for fourpence a night. Three of the men are resting on the simple bunks. Although this was painted in William Stewart's later life, the work is based on sketches he made between 1900 and 1914 when he was a young man. Greenwich-born Stewart studied at the Lambeth Art School and lived in Stockwell. For over 40 years he was a theatrical scenery artist. Stewart retired to Jointure Cottage in Sussex, which was also the home of Sir Frank Brangwyn. He worked in Brangwyn's studio and his figure style shows the influence of his colleague.
 

Artist/Photographer/Maker

 

Date

1955 AD - 1965 AD
 

Image Number

000713
 

buy a print

Select print type
 
Select size
 
How many prints?
 
£25.00
 

buy a framed print

buy a canvas

buy a framed canvas